Mark Jansen

Mark is geboren en getogen in Amsterdam. Zijn jeugd heeft hij doorgebracht in Amsterdam-West waar hij zijn VWO diploma heeft behaald aan het Hervormd Lyceum-West.

Mark doorliep de Pabo en werd door een goede vriendin gevraagd om te komen werken op een kinderopvang. Als naschoolse leerkracht en lunchtime coördinator werkte hij toen zes jaar met veel plezier op de Amsterdam International Community School: "In de loop der jaren ontwikkel je een extra gevoel en merk je dat je eigen onbevangenheid, jeugdigheid en duidelijke aanpak werkt bij kinderen."

Positieve benadering, het kunnen aanvoelen van gevoelens en het spelen met respect en geduld zijn waarden die Mark koestert. De laatste jaren is hij zijn weg gaan vinden in het stadstuinieren en is vrijwilliger geworden bij buurtmoestuin soeptuin Bredius.

Mark zijn affiniteit met tuinieren en natuur heeft hem gebracht bij natuurspeeltuin het Woeste Westen die nog het 'echte' vrije spelen bevordert en natuur educatie geeft. "Waar ik vroeger op straat mocht spelen, kon klauteren door en over plantsoenen is dit vandaag de dag niet meer aan de orde. De maatschappij is veranderd en ouders zijn banger en dat is zo ontzettend jammer, want dat waren mijn mooiste avonturen"

Als groen metselaar van Stichting Groen Cement zet Mark zich in voor groene kinderopvang. Stichting Groen Cement heeft het doel iedereen die zich met de relatie kind & natuur bezig houdt met elkaar te verbinden. Ze slaan een brug tussen professionals in de kinderopvang en professionals op het gebied van natuur en milieu.

Mark is al reeds 8 jaar samen met zijn vriendin Esther en heeft sinds 2012 het appartment betrokken aan de Hembrugstraat waar hij woont met Esther en hun lieve huispoes 'Plukkie'.